Welkom bij AntiWitwas, de toepassing die u helpt bij uw verplichtingen in het kader van de antiwitwaswetgeving.

AntiWitwas: Veel gestelde vragen

Wanneer u een ingave doet van een contact, een risicoprofiel of een transactie, wordt op het einde steeds een waakzaamheidsniveau gepubliceerd.

Bij een verhoogd waakzaamheidsniveau van een contact kunt u als kantoormedewerker zelf kiezen of u met het contact verder wilt gaan of niet.
Wanneer u bij een verhoogd waakzaamheidsniveau toch besluit om het contact te aanvaarden, dan wordt er automatisch een melding gestuurd naar de antiwitwas-verantwoordelijke, om deze hiervan op de hoogte te brengen.
Als kantoormedewerker kunt u echter wel verder werken met dit contact en kan u van dit contact het risicoprofiel als koper of verkoper berekenen.

Wanneer u een risicoprofiel als koper of verkoper berekent van een contact, en u krijgt een verhoogd waakzaamheidsniveau, dan wordt automatisch de antiwitwas-verantwoordelijke op de hoogte gebracht.
Als kantoormedewerker kunt u een boodschap meesturen waarin u motiveert om het contact te aanvaarden of te weigeren.
Wanneer u het risicoprofiel van het contact weigert, dan kunt u met dit risicoprofiel niet meer verder werken.
Wanneer u het risicoprofiel van het contact wenst te aanvaarden, dan krijgt de antiwitwas-verantwoordelijke hiervan melding.
De antiwitwas-verantwoordelijke moet bij een verhoogde waakzaamheid beslissen of dit contact toch aanvaard wordt of dat er een melding gestuurd wordt naar het CFI.
Tot de antiwitwas-verantwoordelijke beslist heeft, kan de kantoormedewerker met dit risicoprofiel niet verder.
Beslist de antiwitwas-verantwoordelijke dat het risicoprofiel aanvaard wordt, kan de kantoormedewerker hier mee verder.
Als de antiwitwas-verantwoordelijke beslist dat er een melding gemaakt moet worden bij het CFI, dan moeten zowel de kantoormedewerker als de antiwitwas-verantwoordelijke het antwoord van het CFI afwachten.

Wanneer u het risico van een transactie berekent, en u krijgt een verhoogd waakzaamheidsniveau, dan wordt automatisch de antiwitwas-verantwoordelijke op de hoogte gebracht.
Als kantoormedewerker kunt u een boodschap meesturen waarin u motiveert om een transactie te aanvaarden of te weigeren.
Wanneer u als kantoormedewerker de transactie weigert, dan kan u met deze transactie niet meer verder.
Wanneer u het risicoprofiel van de transactie wenst te aanvaarden, dan krijgt de antiwitwas-verantwoordelijke hiervan melding.
De antiwitwas-verantwoordelijke moet bij een verhoogde waakzaamheid beslissen of deze transactie toch aanvaard wordt of dat er een melding gestuurd wordt naar het CFI.
Tot de antiwitwas-verantwoordelijke beslist heeft, kan de kantoormedewerker met deze transactie niet verder.
Als de antiwitwas-verantwoordelijke beslist dat er een melding gemaakt moet worden bij het CFI, dan moeten zowel de kantoormedewerker als de antiwitwas-verantwoordelijke het antwoord van het CFI afwachten.

Bezig met laden... even geduld.
Gelieve de pagina niet te herladen.

Hulp nodig?

Raadpleeg de meest gestelde vragen of contacteer ons